חגי פרגו | ימי סאדאת | 4.4-17.5 | זוכה פרס גלריה בארי #3

חגי פרגו | ימי סאדאת | 4.4-17.5 | זוכה פרס גלריה בארי #3

אוצרת: סופי ברזון מקאי | עוזר אוצרת: טל סימון

מדי שנה מעניק הצוות האוצרותי של גלריה בארי פרס לאמן או אמנית נבחר.ת מתוך חממת האמנים העצמאיים של יריד צבע טרי. זוהי השנה השלישית בה מוענק פרס זה, הכולל מענק כספי, תערוכת יחיד בגלריה עם תשלום שכר אמן, ליווי אוצרותי מקיף והפקת קטלוג או ספר אמן שילווה את התערוכה.

פרס גלריה בארי #3 לשנת 2024 הוענק לאמן חגי פרגו.


פרגו הינו דפס אמן אוטודידקט שעובד בדפוס ידני על בד ונייר. השראתו מגיעה מנופי ארץ ישראל, מלחמותיה, והמסורת החזותית שלה. יצירותיו שוזרות יחדיו חומרים ארכיוניים ונרטיבים היסטוריים עם גרפיקה, טקסט ואיור ומרכיבות מהם שלם עכשווי חדש.

התערוכה של פרגו מתמקדת בביקוריו ההיסטוריים של נשיא מצריים אנואר סדאת בישראל של שנות השבעים. על אף שלעיתים נדמה כי הביקורים נדחקו מהנרטיב ההיסטורי המקומי שלנו, מדובר ברגעי שיא משמעותיים. תיעודים ארכיוניים מביקורים אלו מנסחים ויזואליה של יחסים שיובילו בתורם להסכם השלום. כמה חיוני לגעת בחומרים שכאלו דווקא עכשיו, כאן, היום.

המפגש האנושי והאמנותי בין דפס אמן שעוסק בחומרים הויזואליים וההיסטוריים של ישראל, לבין הד.נ.א של הדפוס שטבוע בזהותו של קיבוץ בארי, מאפשרת שיחה חשובה ומרובדת על זהות, שורשים, היסטוריה ועתיד אפשרי, בזמן מכריע עבור אלף מאה תושבות ותושבי בארי.

הגלריה שמחזיקה בתוכה את זהות הקיבוץ ואת ההיסטוריה העשירה של קהילה ויישוב שסיפורם שזור בסיפור של מדינת ישראל, שואפת להשקיע באמנות שבכוחה להעשיר את כל הצדדים במפגש הזה בין אנשים, ובין אמן לקהילה.

אוצרי התערוכה,
סופי ברזון מקאי וטל סימון

Hagai Farago, The Yacht, 2025
אוצרת:
סופי ברזון מקאי, עוזר אוצרת: טל סימון
פתיחה:
04/04/2025
נעילה:
17/05/2025

קטלוג

דימויים נוספים מהתערוכה

תערוכות עבר

איילת השחר כהן | מאדמות הגָפְרִית אל קרחוני סְבָאלְבָּרְד

06/12/2024

גבריאלה קליין | מצד שני

18/10/2024

יעל חובב | שיר ערש לעיניים | זוכת פרס גלריה בארי #2

23/08/2024

חיים מאור | הניצבות

27/06/2024

מבקרות ומבקרים יקרים,  
הגלריה סגורה בימים הקרובים  
לצורך הקמת התערוכה הבאה.

תוכלו תמיד להתעדכן בתאריכי פתיחת התערוכות הקרובות כאן:

נתראה בפתיחה! צוות גלריה בארי